Lassin blogi

Jumalaan voi luottaa aina


"Älköön teidän sydämenne olko murheellinen. Uskokaa Jumalaan, ja uskokaa minuun.” (Joh. 14:1) Uskominen tarkoittaa Jumalaan ja Jeesukseen luottamista.


On kaksi asiaa. Ensinnä tietää, että Jumala on luotettava. Toinen asia on elää se todeksi omassa elämässä. Ihmisten apu on tärkeä, mutta ei useinkaan riittävä eikä edes mahdollinen. "Parempi on luottaa Herraan, kuin turvata ihmisiin." (Ps. 118:18) Jumala voi ja Hän tahtoo auttaa ihmisiä.


Psalmista oli kokenut itse, mitä on hädän päivänä - millainen se on. ”Ja avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua." (Ps. 50:15) On erityisen vaikeita aikoja ja hetkiä, jolloin Jumalan hätänumero on hyvä muistaa. Toinen tärkeä Raamatun jae on Ps. 121:1-2: "Matkalaulu. Minä nostan silmäni vuoria kohti: mistä tulee minulle apu? Apu minulle tulee Herralta, joka on tehnyt taivaan ja maan."


Usein Jumalan apua saa odottaa. Aika tulee pitkäksi, ja mieli saattaa madaltua. ”Miksi murehdit, minun sieluni, ja miksi olet minussa niin levoton? Odota Jumalaa. Sillä vielä minä saan kiittää häntä, minun kasvojeni apua, minun Jumalaani." (Ps. 42:12) Jumalan apua tulee, mutta omalla ajallaan.


Usein uskova alkaa luottamaan Jumalaan aina enemmän ja enemmän vuosien kuluessa. Luottamus syntyy ja vahvistuu kokemusten kautta. ”Siellä missä Jumalan lapsi pääsee tajuamaan, että taivaallinen Isä rakastaa häntä sanomattoman paljon enemmän kuin ainoakaan maallinen isä lastansa, siellä hän alkaa turvallisemmin luottaa Häneen kaikissa asioissa ja olosuhteissa.” (Urho Muroma)


Jumala on uskollinen ja luotettava kaikissa elämämme vaiheissa. ”Sulillansa hän sinua suojaa, ja sinä saat turvan hänen siipiensä alla; hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus.” (Ps. 91:4) ”Sinun uskollisuutesi kestää polvesta polveen, sinä perustit maan, ja se pysyy.” (Ps. 90:90) Älä unohda, mitä hyvää Herra on tehnyt ja miten Hän on ennenkin sinua auttanut. ”Ja Samuel otti kiven ja pani sen Mispan ja Seenin välille ja antoi sille nimen Eben-Eser ja sanoi: Tähän asti on Herra meitä auttanut.” (1. Sam. 7:12)